Handleiding

We helpen je graag op weg.

Een toets ontwerpen

Toets maken

Klik in het scherm Toetsen op Nieuwe toets. Vul de verplichte velden in. Alles is naderhand te wijzigen, behalve de Methode en Metadataset. Kies dus voor je eerste toets een handige naam voor je methode, bijvoorbeeld Vak, Achternaam maker (Scheikunde, Kievits) en denk na over hoe je de metadata wilt organiseren. De metadata zelf kun je wel binnen een set veranderen. Verander je metadata van naam, dan verandert deze bij alle vragen met deze metadata.

Vragen maken

Klik op Nieuwe vraag.
Je ziet nu 3 tabbladen onder Vraag 1:

1) Vraag
Hier zie je de vraagtypen, score voor deze vraag, de ruimte om de vraag te formuleren en de antwoorden. Bij Meerkeuzevragen kun je een goed antwoord aanwijzen, bij Meermeerkeuze moeten leerlingen meerdere antwoorden selecteren om te kunnen scoren. Selecteer je Open vragen dan verschijnt een vak waar je het antwoordmodel kunt invoeren. Gesloten vragen hebben maar één goed antwoord of een paar goede, die jij kunt voorspellen. Alle opties vul je apart in, een van deze antwoorden levert de leerling de score op. Je kunt de vraag opmaken met dikgedrukte, schuingedrukte en onderstreepte woorden. Het is ook mogelijk om speciale karakters in te voegen.

2) Bronnen
Je kunt hier verschillende bronnen toevoegen: Tekst, Afbeelding, Youtubefilmpje, Audio. Tijdens een toets verschijnt deze naast de vraag (op een mobiel onder of boven de vraag).

3) Metadata
Je selecteert in het openklapvak welke metadata je onder deze vraag wilt hangen, klik dan op + Metadata en selecteer er eventueel meer.

Overig

Wil je soortgelijke vragen toevoegen, klik dan op Kopieer vraag, de vraag en metadata worden dan gekopieerd naar een nieuwe vraag.

Wil je naderhand de vraagvolgorde veranderen, typ dan het gewenste vraagnummer bij de vraag in het invulvak. Als het vraagnummer reeds bestaat, dan worden de vragen omgewisseld.

"Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk."

Nellie Wagner
Lerares Duits

"Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!"

Carlijn Platvoet
Lerares Engels

"Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features."

Jate Terpstra
Lerares Frans

"Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn."

Joost Verheugen
Leraar Nederlands

"Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

"Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan."

Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer

"Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!"

Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde

"Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.

Tomas de Schutter
Leraar Biologie

"Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.