Aanmelden en authenticatie We helpen je graag op weg.

LET OP: De authenticatiemethode kun je zelf naderhand niet meer wijzigen, kies dus de juiste voordat je leerlingen toevoegt. Heb je de verkeerde methode gekozen, neem dan contact op.

Kennisnet Entree

De gemakkelijkste en veiligste methode is die van Kennisnet: Entree. Geef je aan via deze weg in te gaan loggen, dan krijg je een mail met daarin de formaliteiten om Kwizl aan jouw school te koppelen. Zo gauw je deze ingevuld naar Kennisnet opstuurt, kan je school met Kwizl werken. Je hoeft verder niks te doen, mits je school de leerlingenadministratie op orde heeft. Bij iedere login synchroniseert Entree. Verandert een leerling bijvoorbeeld van klas, dan verandert dat binnen Kwizl meteen mee.

Google / Office365

Veel scholen werken met een cloudomgeving van een van deze aanbieders. Leerlingen en leraren hebben dan allemaal een schoolaccount. In dit geval moet je gegevens nog wel even importeren. Ook hier kun je weer het best een applicatiebeheerder aan het werk zetten: die doet dit vaker. Het kost hem 2 minuten.

LET OP: De kolomkoppen van het csv-bestand moeten de volgende zijn:
ID | Roepnaam | Tussenvoegsel | Achternaam | Klas | Email
Meer gegevens zijn niet nodig.
Leerlingen loggen in met een druk op de knop

E-mailadres / Wachtwoord

Deze methode is de meest foutgevoelige, als een van bovenstaande methodes mogelijk is, kies die dan bij voorkeur. Kan dat echt niet, dan ga je leerlingen laten inloggen met mailadres en wachtwoord. Jij importeert de leerlingen en zij krijgen dan een mail met inloggevens. Bij iedere login moeten zij mailadres en wachtwoord invoeren.