Handleiding

We helpen je graag op weg.

Formatief lesgeven

Kwizl is natuurlijk prima in een summatieve omgeving te gebruiken, maar biedt daarnaast ondersteuning aan leraren die formatief willen lesgeven. En wie wil dat -met de kennis van nu- nou niet?

Metadata

Alle gemetadateerde vragen leveren heldere dashboards op. Je hoeft nooit gegevens op te slaan, Excelbestanden te importeren of foutenanalyses uit te voeren. Dat doet Kwizl voor je. Omdat je in het dashboard steeds dieper kunt doorklikken, totdat je uiteindelijk uitkomt bij de vraag, kun je gemakkelijk met leerlingen denkfouten bespreken. Een papieren proefwerk verdwijnt in de prullenmand en de waardevolle informatie is weg.

KwizMode™

Je kunt dan ook eerst een kleine toets als Kwiz geven, in de KwizMode. Je werkt klassikaal. Iedereen op hetzelfde moment dezelfde vraag. Jij stelt in hoe lang leerlingen mogen nadenken. Alle vraagtypen zijn mogelijk, ook open of gesloten vragen. Nog een ander voordeel boven Kahoot (naast de inlog met account ; hacks zijn onmogelijk): Leerlingen zien de vraag op hun eigen scherm, ze hoeven niet de vertaalslag te maken van scherm met antwoord naar kleur op hun device.

Door eerst te KWIZzen zien leerlingen wat jij van ze verwacht en kun je alle eerste denkfouten klassikaal bespreken. Je merkt dan ook waar jouw instructie nog aanscherping behoeft.

Daarna een individuele toets, waarin je iedere leerling in eigen tempo laat nadenken en zij kunnen laten zien wat ze al beheersen.

Mooi extraatje: Bij het klaarzetten kun je aangeven of de resultaten van een toets in het dashboard moeten komen. De klassikale KWIZ zou ik niet opnemen, de individuele toets wel.

Om van de KWIZ niet te veel een spelletje te maken, heeft Kwizl geen muziekje tijdens de toets en is het uitslagenscherm niet standaard in beeld; je opent het op een ander tabblad en beslist zelf of en wanneer je het toont.

Daarnaast hebben we besloten om de snelheid van drukken niet mee te laten spelen in de beoordeling. Dat vervuilt de scores enorm en we willen nadenken belonen. In hun dashboard zien leerlingen wel hoe vaak ze een KWIZ hebben gewonnen.

Leerlingen die tijdens een KWIZ naar een ander scherm gaan worden uit die vraag gegooid en kunnen niet scoren, mits je dit selecteert.

Om niet vast te zitten aan de plaats waar je computer staat, kun je alles ook besturen vanaf je mobiel: scan de QR-code en de besturing verschijnt op je mobiel.

Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk.
Nellie Wagner
Lerares Duits
Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!
Carlijn Platvoet
Lerares Engels
Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features.
Jate Terpstra
Lerares Frans
Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn.
Joost Verheugen
Leraar Nederlands
Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan.
Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer
Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!
Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde
Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.
Tomas de Schutter
Leraar Biologie
Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Door het steeds vernieuwender onderwijs en mede door de thuisscholing ben ik op zoek gegaan naar een online tool om digitale toetsen op een goede manier af te nemen. Dit heb ik gevonden bij Kwizl. Het is een gebruiksvriendelijke tool waar iedere docent makkelijk zijn of haar draai aan kan geven. Ik heb een jaar lang gebruik gemaakt van de gratis versie en inmiddels een abonnement aangeschaft om nog meer toetsen te kunnen maken en afnemen online. Leerlingen zijn enthousiast en geven aan dat het ook voor hen erg makkelijk in gebruik is.
Joni van Lieshout
Lerares Frans
Sinds vorig schooljaar gebruik ik Kwizl. Het inloggen, het beheren en het nakijken van de toetsen gaat nu een stuk sneller dan eerst. Er zijn zoveel verschillende opties die je kan toepassen op je toets en je toetsvragen. Voor mij is dit echt werkdruk verlagend!
Renée Bruins
Lerares Frans
Wij zochten een professioneel platform, dat responsief werkt, veiligheid biedt, en bovendien alle functionaliteit in zich draagt om onze aspiranten te toetsen. Kwizl biedt dit allemaal, maar vult het bovendien aan met uitstekende en toegankelijke support. Aanrader!
Arvid Buit
Coördinator instructie SV Drachten
Kwizl zorgt ervoor dat de docenten van onze onderwijspartners nu eindelijk op een goede en snelle manier de juiste toetsen digitaal kunnen afnemen bij de deelnemers. De snelle service en het gebruiksgemak van Kwizl zorgen ervoor dat het een prachtig platform is voor onze samenwerkingspartners in het onderwijs!
Maurice de Greef
UNESCO Chair on Adult Education Vrije Universiteit Brussel
Het toetsprogramma Kwizl neemt ontzettend veel werk uit mijn handen. Alle docenten binnen de vaksectie hebben toegang tot de laatste toetsversie. Kleine foutjes (zoals spellingsfoutjes) zijn er snel uitgehaald waardoor je toetsen altijd up-to-date zijn en op een centrale plek zijn opgeslagen. Ook mijn leerlingen ervaren het als een prettig, duidelijk en overzichtelijk toetsprogramma.
Jeroen Smet MEd
Leraar Aardrijkskunde

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.