Formatief lesgeven
Kwizl is natuurlijk prima in een summatieve omgeving te gebruiken, maar biedt daarnaast ondersteuning aan leraren die formatief willen lesgeven. En wie wil dat -met de kennis van nu- nou niet?
Metadata
Alle gemetadateerde vragen leveren heldere dashboards op. Je hoeft nooit gegevens op te slaan, Excelbestanden te importeren of foutenanalyses uit te voeren. Dat doet Kwizl voor je. Omdat je in het dashboard steeds dieper kunt doorklikken, totdat je uiteindelijk uitkomt bij de vraag, kun je gemakkelijk met leerlingen denkfouten bespreken. Een papieren proefwerk verdwijnt in de prullenmand en de waardevolle informatie is weg.
KwizMode™
Je kunt dan ook eerst een kleine toets als Kwiz geven, in de KwizMode. Je werkt klassikaal. Iedereen op hetzelfde moment dezelfde vraag. Jij stelt in hoe lang leerlingen mogen nadenken. Alle vraagtypen zijn mogelijk, ook open of gesloten vragen. Nog een ander voordeel boven Kahoot (naast de inlog met account ; hacks zijn onmogelijk): Leerlingen zien de vraag op hun eigen scherm, ze hoeven niet de vertaalslag te maken van scherm met antwoord naar kleur op hun device.
Door eerst te KWIZzen zien leerlingen wat jij van ze verwacht en kun je alle eerste denkfouten klassikaal bespreken. Je merkt dan ook waar jouw instructie nog aanscherping behoeft.
Daarna een individuele toets, waarin je iedere leerling in eigen tempo laat nadenken en zij kunnen laten zien wat ze al beheersen.
Mooi extraatje: Bij het klaarzetten kun je aangeven of de resultaten van een toets in het dashboard moeten komen. De klassikale KWIZ zou ik niet opnemen, de individuele toets wel.
Om van de KWIZ niet te veel een spelletje te maken, heeft Kwizl geen muziekje tijdens de toets en is het uitslagenscherm niet standaard in beeld; je opent het op een ander tabblad en beslist zelf of en wanneer je het toont.
Daarnaast hebben we besloten om de snelheid van drukken niet mee te laten spelen in de beoordeling. Dat vervuilt de scores enorm en we willen nadenken belonen. In hun dashboard zien leerlingen wel hoe vaak ze een KWIZ hebben gewonnen.
Leerlingen die tijdens een KWIZ naar een ander scherm gaan worden uit die vraag gegooid en kunnen niet scoren, mits je dit selecteert.
Om niet vast te zitten aan de plaats waar je computer staat, kun je alles ook besturen vanaf je mobiel: scan de QR-code en de besturing verschijnt op je mobiel.