Een overzicht met onze aankomende en laatste ontwikkelingen.
Voor ál onze gebruikers.
Print eenvoudig je resultaten in een nette layout. Handig als je bepaalde opdrachten (bijvoorbeeld schrijfopdrachten) wilt nakijken vanaf papier.
Geef direct bij het klaarzetten van je toets aan welke leerlingen er tijdverlenging krijgen. Op deze manier hoef je de toets niet apart voor ze klaar te zetten waardoor je toetsresultaten gefragmenteerd worden. Het is ook mogelijk om aan te geven welke leerlingen er gebruik mogen maken van de voorleesfunctie van toetsvragen. Zo hoef je dit niet voor de gehele klas beschikbaar te maken.
Laat leerlingen elkaars feedback waarderen bij de peerreview functionaliteit. De leerlingen kunnen 1-5 sterren toekennen aan de gegeven feedback om aan te geven hoe bruikbaar de feedback is. Op deze manier leert de leerling kritischer omgaan met het geven van feedback. De resultaten van deze waarderingen zijn zichtbaar voor de leraar en in het leerling dashboard. Uiteraard bepaal je als leraar zelf of je deze functie wilt gebruiken.
Een gatentekst is een tekst waarin woorden ontbreken. Op de plaats van de ontbrekende woorden bevindt zich een lege ruimte. In die lege ruimte moet het ontbrekende woord worden ingevuld.
Bouw van een formule-editor voor het toevoegen van wiskundige formules in de vraag. Leerlingen een antwoord laten geven in de vorm van een formule inclusief het kunnen nakijken daarvan.
Print eenvoudig je toetsen in een nette layout. Zo benut je de kracht van onze toetseditor en kun je toch je toetsen afnemen op papier. Voor alle leraren die liever (of af en toe) op papier toetsen.
Laat Kwizl de vraag voorlezen. De taal van de vraag zal automatisch worden herkend. We ondersteunen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Ideaal voor bijvoorbeeld leerlingen met dyslexie.
Toetsen kunnen afnemen in de beveiligde Safe Exam Browser. Deze browser biedt een compleet beveiligde en afgeschermde toetsomgeving waar de leerling geen andere programma's kan gebruiken. Dit geeft extra mogelijkheden om digitaal 'spieken' nog moeilijker te maken.
- Losse toetsvragen importeren uit eigen of openbare database.
- Loom videopresentaties als bron toevoegen.
- Gemakkelijker metadata zoeken en koppelen.
- Metadata toetsanalyse.
Het kunnen exporteren van toetsresultaten in csv of excel formaat.
Organiseer je toetsen in mappen. Op deze manier kun je nog gemakkelijker je toetsmateriaal structureren en terugvinden.
Zodra de leerling het tabblad van de toets verlaat voor een ander tabblad of een andere applicatie, wordt hier melding van gemaakt. Bovendien kun je in de liveweergave zien hoe vaak de leerling de toets heeft verlaten. Ook komt er in dat geval een aantekening in de resultaten van de leerling op vraagniveau.
Matchvragen zijn vragen die bestaan uit twee lijsten die met elkaar verbonden moeten worden. Toetsmakers gebruiken deze vragen om kennis over definities te testen, maar ook om te kijken of leerlingen voldoende taalkennis hebben om de juiste zinsdelen bij elkaar te zetten.
Bij ordenen moet de leerling een bepaald aantal antwoorden in de juiste volgorde zetten.
De mogelijkheid om bestanden toe te voegen bij het antwoord op open vragen. We ondersteunen afbeeldingen en PDF-bestanden. Er kunnen maximaal 3 bestanden toegevoegd worden. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkstuk of foto van een geschreven opdracht te gebruiken als antwoord. Deze functie kan ingeschakeld worden bij het klaarzetten van een toets.
Beheer als leraar zelf eenvoudig je klassen. Nodig leerlingen of collega's uit via e-mail. Werk met een klascode om snel aan de slag te kunnen.
Paarsgewijs vergelijken is een vorm van peer-review waarbij steeds 2 opdrachten met elkaar vergeleken moeten worden en gekozen moet worden welke de beste is. Op deze manier ontstaat een rangorde op volgorde van kwaliteit.
Bekijk live de voortgang van de toets in de klas. Bekijk welke leerlingen de toets aan het maken zijn en wat hun voortgang en tussenscore is.
Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk.
Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!
Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features.
Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn.
Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan.
Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan.
Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!
Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.
Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas.
Door het steeds vernieuwender onderwijs en mede door de thuisscholing ben ik op zoek gegaan naar een online tool om digitale toetsen op een goede manier af te nemen. Dit heb ik gevonden bij Kwizl. Het is een gebruiksvriendelijke tool waar iedere docent makkelijk zijn of haar draai aan kan geven. Ik heb een jaar lang gebruik gemaakt van de gratis versie en inmiddels een abonnement aangeschaft om nog meer toetsen te kunnen maken en afnemen online. Leerlingen zijn enthousiast en geven aan dat het ook voor hen erg makkelijk in gebruik is.
Sinds vorig schooljaar gebruik ik Kwizl. Het inloggen, het beheren en het nakijken van de toetsen gaat nu een stuk sneller dan eerst. Er zijn zoveel verschillende opties die je kan toepassen op je toets en je toetsvragen. Voor mij is dit echt werkdruk verlagend!
Wij zochten een professioneel platform, dat responsief werkt, veiligheid biedt, en bovendien alle functionaliteit in zich draagt om onze aspiranten te toetsen. Kwizl biedt dit allemaal, maar vult het bovendien aan met uitstekende en toegankelijke support. Aanrader!
Kwizl zorgt ervoor dat de docenten van onze onderwijspartners nu eindelijk op een goede en snelle manier de juiste toetsen digitaal kunnen afnemen bij de deelnemers. De snelle service en het gebruiksgemak van Kwizl zorgen ervoor dat het een prachtig platform is voor onze samenwerkingspartners in het onderwijs!
Het toetsprogramma Kwizl neemt ontzettend veel werk uit mijn handen. Alle docenten binnen de vaksectie hebben toegang tot de laatste toetsversie. Kleine foutjes (zoals spellingsfoutjes) zijn er snel uitgehaald waardoor je toetsen altijd up-to-date zijn en op een centrale plek zijn opgeslagen. Ook mijn leerlingen ervaren het als een prettig, duidelijk en overzichtelijk toetsprogramma.