Functies

Eigenlijk zouden we je het liefst willen adviseren om gewoon te beginnen met Kwizl om te ervaren hoe intuïtief het werkt. Voor de liefhebber toch een kort overzicht van de belangrijkste functies.

Toetsen ontwerpen

Met onze gebruiksvriendelijke toetseditor ontwerp je gemakkelijk je eigen toetsmateriaal.

 • Vraagtypen

  Je kan met Kwizl meerdere soorten toetsvragen ontwerpen. Naast open vragen bieden we gesloten vragen waarbij een specifiek antwoord gegeven moet worden.

 • Gebruik bronnen

  Bij alle vragen kunnen bronnen worden bijgevoegd als afbeeldingen, teksten, audio- of videobestanden of youtubelinks.

 • Werk samen met collega's

  Je geeft zelf aan of je toets alleen voor eigen gebruik is of dat je deze wil delen met collega’s binnen of buiten je school.

 • Automatische opslag

  Je hoeft niet bang te zijn dat je je toetsen vergeet op te slaan. Alle wijzigingen in toetsen worden direct opgeslagen.

Toetsen afnemen

Een toets afnemen is een fluitje van een cent. Zodra je toets af is, kun je deze klaarzetten voor je klas of voor individuele leerlingen.

 • Je beheert je eigen klassen

  Je bent de beheerder over je eigen klassen. Je nodigt je leerlingen uit met een unieke code en daarmee krijgen ze exclusief toegang tot jouw klas.

 • Eenvoudig toetsen afnemen

  Bij het afnemen van een toets heb je als leraar nog veel verschillende opties. Zo kun je de tijdstippen instellen waarbinnen de toets beschikbaar is óf een tijdslimiet instellen. Daarnaast stel je in hoe vaak je leerlingen de toets mogen maken, wat van pas komt bij oefentoetsen. Je kan ook de toets centraal handmatig starten (handig in de les).

 • Slimme Spiekremmers

  Om spieken te ontmoedigen is het mogelijk om de vragen in willekeurige volgorde af te laten nemen. Daarnaast kan je dat ook instellen voor de meerkeuze-antwoorden. Je kan instellen dat terugbladeren naar vorige reeds beantwoorde vragen niet is toegestaan. Daarnaast kan je kopiëren/plakken uitschakelen.

 • Keuze in wie nakijkt

  Je kan aangeven wie de resultaten nakijkt: De docent, de leerling zelf of een andere leerling (peer-review). Ook kun je achteraf de norm aanpassen of instellen dat je cijferloos werkt.

Resultaten

Kwizl genereert automatisch inzichtelijke rapportages op basis van de resultaten en de gekoppelde metadata.

 • Resultaten beoordelen

  De resultaten worden uitgesplitst in nagekeken en nog na te kijken resultaten. Uiteraard kun je de resultaten zowel op leerlingniveau als per toets bekijken, als op toetsniveau per leerling. Bij de laatste mogelijkheid worden de percentuele scores per vraag weergegeven. Op die manier heb je mogelijk een indicatie dat een onderdeel van de stof nog erg lastig wordt gevonden.

 • Inzichtelijke rapportages

  Naast de resultaten is het mogelijk om voortschrijdende rapportages in te zien van alle vragen die voorzien zijn van metadata (labels). De rapportages worden in een dashboard aangeboden per leerling en zijn uiteraard ook voor de leerling beschikbaar. Je kan als leraar altijd beslissen of een toets wordt meegerekend bij de voortschrijdende resultaten of niet.

Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk.
Nellie Wagner
Lerares Duits
Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!
Carlijn Platvoet
Lerares Engels
Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features.
Jate Terpstra
Lerares Frans
Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn.
Joost Verheugen
Leraar Nederlands
Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan.
Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer
Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!
Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde
Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.
Tomas de Schutter
Leraar Biologie
Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Door het steeds vernieuwender onderwijs en mede door de thuisscholing ben ik op zoek gegaan naar een online tool om digitale toetsen op een goede manier af te nemen. Dit heb ik gevonden bij Kwizl. Het is een gebruiksvriendelijke tool waar iedere docent makkelijk zijn of haar draai aan kan geven. Ik heb een jaar lang gebruik gemaakt van de gratis versie en inmiddels een abonnement aangeschaft om nog meer toetsen te kunnen maken en afnemen online. Leerlingen zijn enthousiast en geven aan dat het ook voor hen erg makkelijk in gebruik is.
Joni van Lieshout
Lerares Frans
Sinds vorig schooljaar gebruik ik Kwizl. Het inloggen, het beheren en het nakijken van de toetsen gaat nu een stuk sneller dan eerst. Er zijn zoveel verschillende opties die je kan toepassen op je toets en je toetsvragen. Voor mij is dit echt werkdruk verlagend!
Renée Bruins
Lerares Frans
Wij zochten een professioneel platform, dat responsief werkt, veiligheid biedt, en bovendien alle functionaliteit in zich draagt om onze aspiranten te toetsen. Kwizl biedt dit allemaal, maar vult het bovendien aan met uitstekende en toegankelijke support. Aanrader!
Arvid Buit
Coördinator instructie SV Drachten
Kwizl zorgt ervoor dat de docenten van onze onderwijspartners nu eindelijk op een goede en snelle manier de juiste toetsen digitaal kunnen afnemen bij de deelnemers. De snelle service en het gebruiksgemak van Kwizl zorgen ervoor dat het een prachtig platform is voor onze samenwerkingspartners in het onderwijs!
Maurice de Greef
UNESCO Chair on Adult Education Vrije Universiteit Brussel
Het toetsprogramma Kwizl neemt ontzettend veel werk uit mijn handen. Alle docenten binnen de vaksectie hebben toegang tot de laatste toetsversie. Kleine foutjes (zoals spellingsfoutjes) zijn er snel uitgehaald waardoor je toetsen altijd up-to-date zijn en op een centrale plek zijn opgeslagen. Ook mijn leerlingen ervaren het als een prettig, duidelijk en overzichtelijk toetsprogramma.
Jeroen Smet MEd
Leraar Aardrijkskunde

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.