Handleiding

We helpen je graag op weg.

Een toets klaarzetten

Instructievideo

In deze video legt Cees uit hoe je een toets klaarzet.

Instellingen

Als je een toets klaarzet uit het overzicht Toetsen, zijn er verschillende instellingen mogelijk. Hieronder leggen we de belangrijkste instellingen in het kort uit.

Voor

Klas(sen) of individuele leerlingen
Het is mogelijk om 1 toets voor meerdere klassen klaar te zetten. Doe je peer review, dan wordt dat nakijken over verschillende klassen verspreid.

Datum
Vul je nergens iets in, dan is de toets meteen zichtbaar en blijft de toets altijd zichtbaar voor de leerlingen in het takenscherm. Door data in te vullen verschijnt de toets wanneer je wilt en verdwijnt hij weer uit het takenscherm. Als je de einddatum een week na de startdatum legt, kan een zieke leerling hem gemakkelijk inhalen (of thuis maken).

Aantal keer maken
Vul je niets in, mag de leerling de toets onbeperkt maken. Dit is handig voor trainingsprogramma’s (toetsen met meer dan 100 items, waarvan ze dan steeds bijvoorbeeld 10 willekeurige getoetst krijgen. In het gratis voorbeeldmateriaal zie je als voorbeeld een oefening waarin leerlingen vast voorzetsels moeten invullen. Heeft een toets 30-100 items, kun je hem een keer of 5-10 laten trainen. LET OP: Neem trainingsprogramma’s niet op in het dashboard (kun je onderaan aangeven), dat vervuilt de percentages enorm. Sluit eventueel af met een toetsmoment dat je wel in het dashboard laat opnemen.

Vragen

Volledige toets of niet
Bij een trainingsprogramma wil je natuurlijk niet dat leerlingen de volledige toets maken. 132 keer hetzelfde doen heeft niet zoveel rendement. Geef hier aan hoeveel vragen leerlingen per keer maken.

Iedereen dezelfde vragen of willekeurige
Wil je klassikaal bespreken dan heb je hier iets te kiezen.

Vragen bepalen op basis van metadata
Heb je een toets met verschillende metadata, dan kun je aangeven hoeveel vragen per metadata in de toets moeten zitten.

Afname

Vragen in willekeurige volgorde
Geef aan of de vragen in willekeurige volgorde gemaakt moeten worden.

Meerkeuzeantwoorden in willekeurige volgorde
Geef aan of de meerkeuzeantwoorden in willekeurige volgorde getoond moeten worden.

Terugbladeren toestaan
Geef aan of leerlingen terug mogen bladeren naar voorgaande vragen.

Spellingcontrole
Dit zet niet waterdicht de spellingcontrole in het invulvak uit, maar in de meeste browsers wel.

KwizMode™
Klassikale spelmodus met alle vraagtypen (zie ook Formatief lesgeven), bedenk of je de resultaten in het dashboard laat opnemen.

Nakijken

Wie kijkt na (open vragen)
Geef aan wie de open vragen moet nakijken, je kunt kiezen uit de leraar, leerling of een andere leerling (peer review). Peer review bevordert het gesprek over de antwoorden en dus verdiept het inzicht in de stof. Leer je leerlingen om daarmee om te gaan.

Hoofdlettergevoelig
Handig voor het vak Duits.

Normering
Werk je met cijfers, dan kun je vooraf een norm instellen. Je kunt dat doen met de N-term of met percentage (het percentage dat je selecteert wordt een 5,5).

Resultaten

Direct na afloop
Leerlingen gaan meteen naar hun resultaten en zien wat zij goed en verkeerd hebben gedaan. Goed leermoment, laat reflecteren/noteren.

Na vrijgeven door leraar
Leerlingen kunnen wel al de open vragen nakijken.

In dashboard
Deselecteer dit voor toetsen die je vaker laat maken om te trainen. De resultaten blijven wel bewaard en de gemaakte opgaven blijven in te zien.

Cijfer zichtbaar
Werk je liever zonder cijfers, dan zien leerlingen alleen een percentage.

Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk.
Nellie Wagner
Lerares Duits
Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!
Carlijn Platvoet
Lerares Engels
Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features.
Jate Terpstra
Lerares Frans
Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn.
Joost Verheugen
Leraar Nederlands
Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan.
Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer
Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!
Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde
Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.
Tomas de Schutter
Leraar Biologie
Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas.
Evelyne Lafosse
Lerares Frans
Door het steeds vernieuwender onderwijs en mede door de thuisscholing ben ik op zoek gegaan naar een online tool om digitale toetsen op een goede manier af te nemen. Dit heb ik gevonden bij Kwizl. Het is een gebruiksvriendelijke tool waar iedere docent makkelijk zijn of haar draai aan kan geven. Ik heb een jaar lang gebruik gemaakt van de gratis versie en inmiddels een abonnement aangeschaft om nog meer toetsen te kunnen maken en afnemen online. Leerlingen zijn enthousiast en geven aan dat het ook voor hen erg makkelijk in gebruik is.
Joni van Lieshout
Lerares Frans
Sinds vorig schooljaar gebruik ik Kwizl. Het inloggen, het beheren en het nakijken van de toetsen gaat nu een stuk sneller dan eerst. Er zijn zoveel verschillende opties die je kan toepassen op je toets en je toetsvragen. Voor mij is dit echt werkdruk verlagend!
Renée Bruins
Lerares Frans
Wij zochten een professioneel platform, dat responsief werkt, veiligheid biedt, en bovendien alle functionaliteit in zich draagt om onze aspiranten te toetsen. Kwizl biedt dit allemaal, maar vult het bovendien aan met uitstekende en toegankelijke support. Aanrader!
Arvid Buit
Coördinator instructie SV Drachten
Kwizl zorgt ervoor dat de docenten van onze onderwijspartners nu eindelijk op een goede en snelle manier de juiste toetsen digitaal kunnen afnemen bij de deelnemers. De snelle service en het gebruiksgemak van Kwizl zorgen ervoor dat het een prachtig platform is voor onze samenwerkingspartners in het onderwijs!
Maurice de Greef
UNESCO Chair on Adult Education Vrije Universiteit Brussel
Het toetsprogramma Kwizl neemt ontzettend veel werk uit mijn handen. Alle docenten binnen de vaksectie hebben toegang tot de laatste toetsversie. Kleine foutjes (zoals spellingsfoutjes) zijn er snel uitgehaald waardoor je toetsen altijd up-to-date zijn en op een centrale plek zijn opgeslagen. Ook mijn leerlingen ervaren het als een prettig, duidelijk en overzichtelijk toetsprogramma.
Jeroen Smet MEd
Leraar Aardrijkskunde

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.