Handleiding

We helpen je graag op weg.

Praktisch

Als leerlingen een niet-werkend apparaat, of een lege accu hebben, kunnen zij prima op hun mobiel (verder) werken. Gek genoeg is die nooit leeg.
Is er even geen wifi, loggen leerlingen opnieuw in en kunnen zij verder werken: Kwizl slaat na iedere vraag alles op.
Als jij dat in de tijdsinstelling toelaat, kunnen leerlingen die een toets niet binnen de les afhadden deze thuis afmaken.
Omdat alleen ingelogde leerlingen van die klas de toets kunnen zien, heb je in de KWIZmode geen last van ‘illegale’ leerlingen.
De ‘Kahoothack’ werkt niet in Kwizl.
Met de QR-code kun je tijdens een KWIZ door de klas lopen en de KWIZ met een mobiel bedienen.
Leerlingen die willen cheaten door op een ander tabblad antwoorden op te zoeken, worden uit de KWIZvraag gegooid en krijgen geen punten, bij de volgende vraag doen ze weer mee.
Jij kunt je toetsen voor jezelf houden, delen met collega’s op jouw school of met alle collega’s die met Kwizl werken.
Jij kunt samen met collega’s metadatasets ontwikkelen, op basis van jullie doelstellingen.
Kwizl is methodeonafhankelijk en naast iedere elo te gebruiken.
Neem oude WINtoetsen en QUAYNtoetsen mee met de handige importeerfunctie.

"Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk."

Nellie Wagner
Lerares Duits

"Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!"

Carlijn Platvoet
Lerares Engels

"Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features."

Jate Terpstra
Lerares Frans

"Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn."

Joost Verheugen
Leraar Nederlands

"Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

"Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan."

Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer

"Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!"

Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde

"Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.

Tomas de Schutter
Leraar Biologie

"Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.