Wijzigingen update op een rij
Zoals jullie misschien al hebben gemerkt, brengt onze update een flink aantal verbeteringen met zich mee. Zo is de navigatie vanuit de startpagina praktischer geworden. Daar zie je ook dat je nu je eigen mappen kan aanmaken. Daarnaast is onze toetseditor vernieuwd en kan je je vragen altijd direct labelen met RTTI of je eigen leerdoelen, vanuit het tabblad metadata.
Hierbij geven we alles nog even op een rijtje:
Navigatie
Hierbij geven we alles nog even op een rijtje:
Navigatie
Je kunt nu direct naar het overzicht met je eigen of gedeelde toetsen zonder dat je hiervoor filters nodig hebt. Als jouw school een licentie heeft op BruutTAAL kun je ook met één klik naar die toetsen navigeren. Ook hebben we het beheermenu verwijderd, waardoor deze onderdelen nu direct beschikbaar zijn. Linksboven is de knop nieuw toegevoegd waarmee je snel een nieuwe toets, klas of map aanmaakt.
Op onze verbeterde startpagina zie je voortaan altijd de laatste 3 toetsen die je hebt ontworpen. Daarnaast wordt ons blog nu ook hier weergegeven zodat je goed op de hoogte blijft van relevante wijzigingen of nuttige info.
Mappen
Vanaf nu kun je zelf mappen aanmaken om je toetsen nog beter te organiseren. Klik linksboven op de kop nieuw om je eerste map aan te maken. Het toevoegen van toetsen aan mappen doe je vanuit het toetsoverzicht.
Toetseditor
Alle toetsvragen zijn nu altijd zichtbaar. Je hoeft dus niet meer tussen pagina's te wisselen. Na iedere vraag zit een plusknop om een nieuwe vraag toe te voegen. Daarmee is het gemakkelijker geworden om tussen twee andere vragen een nieuwe in te voegen; Het importeren van toetsvragen uit een csv- of xml-bestand is nu mogelijk vanuit de editor en hoeft niet meer per se bij het maken van een nieuwe toets te gebeuren.
Metadata
In de toetseditor kon je altijd al vanuit het tabblad metadata je vragen voorzien van labels. Hiervan worden de deelscores gerapporteerd in het dashboard van de leerling (denk aan overstijgende leerdoelen of vaardigheden). Daartoe moest je dan eerst een metadata set ontwerpen en deze koppelen aan de toets. Dat hoeft nu niet meer. Je kunt nu in de editor direct je vragen labelen met uit de door jouw ontworpen set. De RTTI-set is daar nu ook standaard zichtbaar. De leraar geeft zelf bij het klaarzetten aan of de toetsvragen meetellen bij de doorlopende rapportages. Deze zijn zichtbaar bij de resultaten onder het dashboard van de leerling. Je kan ook altijd achteraf je vragen labelen.