Voeg nu screencastvideo's van Loom toe als bron

Loom.com biedt een gratis add-on voor Google Chrome waarmee je eenvoudig highres online kan screencasten (schermopname) met jouw ingesproken commentaar en zonder watermerk.  Het wordt door veel blogs als de beste gratis screencast applicatie beoordeeld. Je kan zelf beslissen of je bij de screencast in beeld bent of niet.  Zodra je klaar bent, wordt je opname gepubliceerd met deelbare link. Deze link kan je als bron nu toevoegen aan iedere vraag of je antwoordmodel. De leerlingen kunnen de video’s iets sneller afspelen, mochten ze je video iets sneller willen bekijken.

Voeg de Loom-link eenvoudig toe als bron


Er is ook een appversie voor je telefoon. Je kan dan ook gewone filmpjes maken met als voordeel dat die meteen deelbaar is. Denk aan een handgeschreven som die je uitwerkt. Leg je telefoon bijvoorbeeld plat op een verhoging (hier mijn beschuitbus; een standaard is natuurlijk beter) met de camera aan. Je kan dan prima op een papier schrijven terwijl je al pratend een som uitwerkt.

Film met Loom terwijl je een som uitwerkt


Op deze manier kan je leerlingen nog de nodige instructie geven over wat de succesfactoren of belangrijke aandachtspunten zijn wat bij formatief handelen goed van pas komt. Daarnaast zou je een opdracht of som kunnen uitwerken als antwoord, waardoor leerlingen in hun eigen tijd nog even rustig kunnen kijken hoe je zo’n vraagstuk oplost.
Je kan deze toepassing van Loom alleen via een Google chrome browser gebruiken. Deze is gratis te downloaden ook op een Mac of ipad. 
Veel succes!Cees Koole

"Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk."

Nellie Wagner
Lerares Duits

"Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!"

Carlijn Platvoet
Lerares Engels

"Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features."

Jate Terpstra
Lerares Frans

"Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn."

Joost Verheugen
Leraar Nederlands

"Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

"Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan."

Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer

"Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!"

Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde

"Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.

Tomas de Schutter
Leraar Biologie

"Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.