Vragen direct toevoegen vanuit je database of toets

Verbeterde editor
We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het verbeteren van onze toetseditor en hier gaan jullie blij van worden: Vanaf nu kun je losse vragen in je concept importeren vanuit de bestaande vraagdatabase of vanuit een andere toets. Klik in de nieuwe editor op de plus button. Selecteer onder importeren 'bestaande vraag'. Vanuit daar kan je óf zoeken in je eigen toetsen en daaruit losse vragen toevoegen óf zoeken op trefwoord en de gevonden resultaten (ook vragen van collega's) direct toevoegen aan je concept.
Je kunt nu gemakkelijk de volgorde van je vragen wijzigen door in de navigatie links de vragen te verslepen.


Eenvoudig metadata labelen
Het zoeken en labelen van toetsvragen met metadata (denk aan RTTI of beschreven vaardigheden) is nu nog gemakkelijker. De metadata zijn nu zichtbaar met de door de leraar ontworpen boomstructuur zodat je ze snel kan vinden en je vragen kan labelen.
Daarnaast kun je nu in één oogopslag zien hoe groot het aandeel is van dezelfde gelabelde vragen binnen een toets. Op deze manier kan je snel nagaan of je een gebalanceerde toets hebt ontworpen.
Het is nu ook mogelijk om metadata van meerdere sets in dezelfde toets te gebruiken. De eindexamentermen van SLO zijn onlangs opgenomen in verschillende metadatasets. Zodra je je toets hebt voorzien met het niveau van de bovenbouw, worden die zichtbaar. Daarnaast kan je binnen je beschikbare metadata op trefwoord zoeken.

Cees

"Ik kan de leerlingen op individueel niveau de feedback geven die ze verdienen, ook bij schrijfopdrachten. Fijn dat je op individueel niveau of groepjes toetsen op maat kan klaarzetten. Zeer gebruiksvriendelijk."

Nellie Wagner
Lerares Duits

"Ik kan nu in enkele kliks zien wie er klaar is voor de volgende stap en wie er nog meer ondersteuning nodig heeft bij mijn formatieve toetsen. Ik wil niet meer anders!"

Carlijn Platvoet
Lerares Engels

"Mijn leerlingen vinden Kwizl, net als ik, zeer gebruiksvriendelijk. Ik vind Kwizl ideaal voor zowel formatief als summatief gebruik met handige anti-spiek features."

Jate Terpstra
Lerares Frans

"Maatwerk, individuele aandacht en feedback aan leerlingen vinden we belangrijk, daarom ben ik zo tevreden over Kwizl en het prachtige dashboard: leerling en docent krijgen zo perfect inzicht in wat ze beheersen of waar nog hiaten in kennis zijn."

Joost Verheugen
Leraar Nederlands

"Ik ben zeer enthousiast over Kwizl. Een toets maken en nakijken kost veel minder tijd. Ik vind de feedback zeer belangrijk voor de leerlingen. Dankzij Kwizl hebben wij tijdens de lockdown de leerlingen kunnen toetsen. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Wat mij betreft alleen toetsen met Kwizl, ik wil hier mee doorgaan."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

"Kwizl biedt mij de mogelijkheid om mijn leerlingen te volgen. Ik kan snel en makkelijk op vraagniveau bekijken waar het fout en waar het goed gaat en dus ook heel gericht een leerling verder helpen. Ook leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden de toetsen duidelijk en overzichtelijk, vooral de eenvormigheid spreekt mijn leerlingen aan."

Caro Buitink
Lerares Maatschappijleer

"Als aardrijkskundedocent wil je het liefst de echte wereld in. Tijdens lessen kom je met een digibord al een heel end. Met Kwizl kun je ook je toetsen verlevendigen. Door afbeeldingen, kaarten maar ook filmpjes toe te voegen kun je de vragen stellen die er het meest toe doen. Hoe kijkt een leerling naar de wereld: Met Kwizl kom je erachter!"

Daan Divendal
Leraar Aardrijkskunde

"Kwizl is het toetsprogramma waar ik op gewacht heb! Zeer gebruiksvriendelijk en het is makkelijk om toetsen te delen. Ik was verbaasd hoe snel de toets klaar was en hoe makkelijk het was om hem vervolgens af te nemen, de leerlingen tijdens de toets te volgen en het werk na te kijken.

Tomas de Schutter
Leraar Biologie

"Ik had niet gedacht dat ik zo snel zelfstandig met Kwizl aan de slag kon. Registreren gaat supersnel, ook voor de leerlingen. Er kwam geen beheerder aan te pas. Binnen no time gaf ik mijn eerste vocabulairetoets aan mijn klas."

Evelyne Lafosse
Lerares Frans

"Door het steeds vernieuwender onderwijs en mede door de thuisscholing ben ik op zoek gegaan naar een online tool om digitale toetsen op een goede manier af te nemen. Dit heb ik gevonden bij Kwizl. Het is een gebruiksvriendelijke tool waar iedere docent makkelijk zijn of haar draai aan kan geven. Ik heb een jaar lang gebruik gemaakt van de gratis versie en inmiddels een abonnement aangeschaft om nog meer toetsen te kunnen maken en afnemen online. Leerlingen zijn enthousiast en geven aan dat het ook voor hen erg makkelijk in gebruik is."

Joni van Lieshout
Lerares Frans

Klaar om te beginnen?
Start nu jouw gratis account.